25а туристична виставка UITT: «УКРАЇНА - Подорожі та Туризм»
27 – 29 березня 2019 • Україна, Київ, МВЦ, Броварський пр-т, 15

Вперше в історії аеропорту Харків пасажиропотік перевищив позначку в 100 тисяч

news
У червні аеропорт Харків обслужив 114,6 тис. пасажирів, що стало рекордом для повітряної гавані, так як ніколи раніше авіапідприємство не приймало і не відправляло понад 100 тис. осіб на місяць.
Про це, як пише ЦТС, інформують в адміністрації аеропорту.

Показник червня на 38% більше числа обслужених пасажирів за аналогічний місяць 2017 року.

Нагадаємо, що в травні поточного року повітряна гавань збільшила пасажиропотік на 5%, в порівнянні з травнем попереднього року. Було прийнято і відправлено 89 тис. чоловік. У січні-квітні приріст в кількості пасажирів в аеропорту Харків склав 20%. У 2017 році аеропорт Харків збільшив пасажиропотік на 35% до 806 тис. чоловік. У 2018 році його планується збільшити ще на 12% - до 900 тис. чоловік.

Відзначимо, що в цьому році аеропорт Харків відкрив кілька нових напрямків.
5 квітня після чотирирічної перерви в аеропорт повернувся угорський лоукостер Wizz Air, що запустив рейс в Дортмунд. Влітку перевізник відкрив польоти в Катовіце, а восени планує - до Відня. В кінці квітня з Харкова в Мілан почала літати українська авіакомпанія МАУ. У червні в Батумі і Тбілісі почала літати авіакомпанія Myway Airlines.